Amningsinfo för doulor (och partners)

Publicerad 2017-06-10 21:00:11 i Allmänna råd,

För ett tag sedan blev jag ombedd att medverka i en utbildning av nya doulor. En doula är en kvinna som närvarar vid förlossningar och som fungerar som ett extra, kontinuerligt stöd för den födande. Doulan är inte vårdpersonal och är inte där i medicinsk kapacitet, utan hennes roll är att vara en trygghet i rummet. Hon anlitas av de blivande föräldrarna och följer dem under graviditeten, förlossningen, och den första tiden därefter.

Det jag tillförde under doula-utbildningen var en översikt över amning den första tiden. Vilken bra idé av doulan som höll i utbildningen! Naturligtvis vore det fantastiskt om doulor — och även partners, mammor, och pappor — fick en crash course i vad de kan förvänta sig de där första dagarna, dagar som är så kritiska för amningen.

Nu har jag skrivit ihop ett kompendium med amningsinfo specifikt riktat till doulor. Jag tänkte att andra också kunde dra nytta av det kompendiet så jag lägger nu upp det här på bloggen också. Texten täcker bland annat hur ett bra tag ser ut, hur mjölkproduktionen fungerar, hur barnet söker bröstet den första timmen, en del handtekniker som kan vara bra för den ammande att kunna, och de komplikationer som kan uppstå i samband med förlossningen och den första tiden därefter. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

(M)amman Malin

(M)amman Malin
mammanmalin@gmail.com

Jag heter Malin och har varit en av Amningshjälpens alla hjälpmammor, dvs rådgivare inom allt möjligt amningsrelaterat. För tillfället har jag paus på grund av små barn och andra livsomvälvningar, men jag hoppas att återkomma som hjälpmamma inom kort.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela