(M)amman Malins amningskafé i Sydsvenskan

Publicerad 2015-08-02 21:18:09 i Allmänna råd,

Jag och mitt planerade amningskafé hamnade visst i Sydsvenskan i dag! Här återger jag texten från artikeln (skriven av Annika Skogar).

Varför ska du starta amnings­­kafé?

OMKRETSEN Malin Velander, som driver bloggen (M)amman Malin och som till hösten ska starta ett amningskafé i Kävlinge.

Varför ska du starta amnings­­kafé?

– Det är ett sätt för mig att stötta mammor i sin amning. När jag fick mitt första barn 2012 visste jag ingenting men jag läste en bok om amning och blev intresserad. Idag är jag engagerad i föreningen Amningshjälpen där jag är hjälpmamma och stöttar och svarar på frågor.

Vad ska man göra på amningskaféet?

– Det kommer vara en träff i månaden för alla som är intresserade av amning – både för de som ammar och de som är gravida och vill veta mer. Och för deras partners, såklart. Tanken är att det ska vara en mysig stämning där man ska träffa andra ammande mammor och känna sig fri att ställa frågor till mig och andra hjälpmammor.

Vilken är den vanligaste oron bland mammor som ammar?

– Mest är det osäkerhet på vad som är normalt och vad man kan förvänta sig av amning. Många har en idé om att allt ska gå av sig självt och sen gör det inte det. Då behöver man stöd.

Finns det några tabun kring amning idag?

– Ja, det börjar bli mer tabu att amma på offentliga platser. Jag vet inte vad det beror på, möjligen har det att göra med att amningsfrekvensen gick ner ett tag och att människor blivit mer ovana vid att se det.

Är amningskaféet en reaktion på det?

– Nej, snarare tvärtom. Det är inte till för att offentliggöra amning, utan ska vara en plats där alla ska känna sig bekväma att komma och amma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

(M)amman Malin

(M)amman Malin
mammanmalin@gmail.com

Jag heter Malin och har varit en av Amningshjälpens alla hjälpmammor, dvs rådgivare inom allt möjligt amningsrelaterat. För tillfället har jag paus på grund av små barn och andra livsomvälvningar, men jag hoppas att återkomma som hjälpmamma inom kort.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela